Strategi Tarik PELANGGAN Facebook Yang Korang Terlepas Pandang!


Strategi Tarik Pelanggan rupenye FREE je rupenye, tapi koorang perasan tak fungsi gambar timeline pada Facebook korang, macam yang saya maksudkan kat bawah ni :

strategi tarik pelanggan


Ha, ada yang baru tahu ke ni maksudnya TIMELINE ? Mungkin korang ada nama lain tapi ni terma yang saya pakai. Alahhhh, nama tu tak penting yang penting FUNGSI dia yang korang perlu amik tahu.


Gambar timeline ni sangat berguna dan sangat bagus untuk marketing dan berfungsi sebagai :

1. First Impression. 

Pandangan pertama kali, kalau korang jumpa orang yang korang baru kenal, mesti kita pandang gaya dan penampilan dia kan ? takkan nak pandang  hati dia pulak, nak tengok macam mana, pakai mata lembut ? Huhuhu… So, pandangan pertama pelanggan pada kita sangat penting, kalau gambar timeline dia tak menarik dan entah apa – apa jer. Lagi malas orang nak scroll gambar yang bawah.


2. Tarik hati bakal pelanggan. 

Kata lah orang tu dah minat dengan produk kita, mesti dia nak tengok gambar kan ? Kalau gambar tak menarik, boleh terbatal niat orang tu nak beli produk kita


3. Boleh juga letakkan kempen atau promo yang korang sedang buat. 

Bakal pelanggan akan tahu korang tengah buat kempen atau promosi yang korang sedang lakukan. Jika diroang berminat boleh terus PM korang.


Sekarang korang dah tahu kan FUNGSI gambar timeline ni adalah Strategi Tarik Pelanggan dan ianya PERCUMA, jangan bazirkan benda yang free ni. Sekian kita jumpa lagi di next sharing kami.


Like Page Kami Di Sini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *