Perkara Penting Sebelum Membuat Website Yang Superb

Teringin sangat nak buat website macam orang lain tapi tak tahu pun apa perkara penting sebelum membuat website.


Ramai owner bisnes dah ada website sendiri dan dah buat jualan kat website sendiri secara Online dan paling penting banyak keje-keje offline dapat dikurangkan dan dimudahkan.


Bila ade website ni sebenarnya adalah perkara yang boleh mengurangkan beban kita dalam bisnes supaya bila orang nak tahu ape info tentang bisnes kita, boleh terus rujuk pada website kita.


So pada anda, yang tak tahu apa perkara penting sebelum buat website patut tengok gambar kat bawah ni.

Perkara Penting Sebelum Membuat Website


Domain adalah nama pada website anda yang mudah untuk orang cari dalam Google. Sebagai contoh adalah seperti www.namadomain.com dan nama ini bergantung pada anda nak letak nama apa yang anda nak.

Hosting


Hosting adalah sebuah server atau bahasa mudahya tempat simpan segala File ataupun Folder penting di dalamnya.


Dan hosting jugak penting , kerana tanpa hosting anda tak boleh bukak domain anda kerana domain dan hosting adalah saling melengkapi.

Content


Setiap website memerlukan Content, supaya orang tahu apa info yang mereka inginkan dalam website anda.


Tanpa content dalam website adalah umpama tanpa orang dalam sesebuah rumah kerana website adalah ibarat seperti rumah kita.


Jadi kita sendiri dah tahu apa perkara penting sebelum membuat sebuah website yang superb dengan mempunyai content yang menarik, supaya orang minat nak datang pada website kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *