Cara Mudah Bina Nama Brand Dengan Namelix

Pernah dengan Namelix? Alah yang ‘Name Generator’ yang boleh generate nama brand tu haaa…


Takpe bagi saya explain dulu apa yang penting dan kenapa kita perlu ada nama Brand ni.


Brand kalau dalam bahasa melayunya adalah Jenama, contohnya jenama macam Adidas, Nike, Puma dan seangkatan dengannya lah dan semua tu dipanggil jenama.


Kenapa kita perlukan jenama ni?


Penting jenama ni sebenarnya nak bagi orang mudah untuk ingat nama produk kita supaya senang orang akan selalu ingat ape yang kita jual dan ape yang kita serviskan.


So kenapa pulak dengan Namelix ni?


Haa, nak bagitau lah ni, bagi anda yang takde lagi jenama produk atau takde idea langsung nak nak bina jenama sendiri, anda boleh gunakan je Namelix ni, mudah dan senang je.


Pertama sekali anda hanya taip je nama anda macam kat bawah ni.


Link : Namelix.com

Cara Mudah Bina Nama Brand


Dah letak? So bila anda dah letak akan keluar macam kat bawah ni.

Cara Mudah Bina Nama Brand


Ada banyak pilihan jenama macam kat atas ni, tapi tak semua kita akan pakai, salah satu sahaja kita akan pilih.


Dan paling penting adalah jenama tu mudah orang nak ingat dan senang nak hafal atau senang kata sekali sebut je brand tersebut.


Lepas anda dah pilih, anda dah boleh bina logo mengikut jenama yang anda pilih tadi.


Tak semestinya logo kena sama macam jenama yang anda pilih kat atas, anda boleh bina logo mengikut apa yang anda suka.


Paling penting logo tersebut senang orang nak ingat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *